pixel pixel pixel
 

Ambassadörer:
Göran Carstedt
"Filmen HOME , så vacker, så viktig, så alarmerande och så magisk. En film som borde ses av alla. En film som får oss att förstå varför vi måste vårda vår planet, vårt Hem. Det enda Hem vi har." - Göran Carstedt


Agneta Sjödin
"Jag tycker det är en fantastisk film! Den beskriver så väl hur allt hänger samman. Hur människans resa genom historien ser ut – effekterna av vårt handlande och konsekvenserna av vår livsstil. Och bilderna är enastående!" - Agneta Sjödin

Ane Brun
"Jag hoppas att så många som möjligt får chansen att se Home! Genom overkligt vackra bilder påminner den oss om vilken fantastisk planet vi bor på, och om hur viktigt det är att vi människor genast accepterar att det är vi som måste anpassa oss det ekologiska systemet, och inte motsatsen." - Ane Brun

Emil Jensen
"Det är så skönt när någon säger något. Och ännu skönare när någon menar något. Och allra skönast när någon gör något. För i de här sammanhangen är det ju aldrig tanken som räknas." - Emil Jensen

Luc Besson, Francois-Henri Pinault, Yann Arthus-Bertrand
"The film doesn’t belong to us, it´s yours. Take it. Use it. Show it to as many people possible and react afterwards." - Luc Besson, Francois-Henri Pinault, Yann Arthus-Bertrand
   HEM  |  SE FILMEN  |  ARRANGERA VISNING  |  VISNINGSPAKET/MATERIAL  |  OM HOME  |  WEBBSHOP  |  IN ENGLISH
   HEM  |  SE FILMEN  |   för allmänheten  |  
skolor/gymnasier/högskolor  |  kommuner  |  organisationer  |  företag  |  genomförda visningarARRANGERA SKOLVISNING

Filmen HOME tar upp klimat- och hållbarhetsfrågan ur många olika perspektiv och är fri att visa i alla Sveriges skolor, utan krångliga eller dyra visningsrätter. D.v.s. är det en film som exempelvis lärare helt gratis kan visa hur många gånger som helst, när som helst, var som helst, för sina elever för att utbilda och inspirera dem i hållbarhetsfrågan.
Antingen visar man den direkt från Internet eller så visar man den på DVD/Bluray.

Vår erfarenhet har dock visat att det är bra för människor att ha något att landa i, något som kan ta dem och deras engagemang vidare, för att få ut maximalt av den fakta de tillgodosett sig genom filmen.

Därför har vi tagit fram ett visningspaket som riktar sig till skolor. Detta paket består av filmen HOME, handledning, inspirationsdatabas på Internet samt 50 ex av Heroes of Today – Magasinet om nya tidens hjältar.

I magasinet använder vi oss inte av domedagsprofetior och skräckscenarion, utan följer en positiv grön tråd genom hela tidningen, med syfte att engagemanget ska smitta av sig. Vi vill ge unga människor en känsla av att det ”bubblar” i både Sverige och världen av människor, kända som okända, som tar klimatfrågan på allvar, men som har vänt det till något positivt och valt att agera.

Läs mer om magasinet på www.heroesoftoday.se!

Vi hjälper också gärna till att hitta lämpliga föreläsare eller tipsa om annat material att använda om ni vill göra en studiedag eller något liknande.

Tycker du att det är komplicerat eller har några frågor, kontakta oss gärna.


KONTAKT

Magnus Åkerlind

magnus@filmenhome.se


MATERIAL SOM UNDERLÄTTAR


För att göra det enklare för alla som vill arrangera visningar finns vårat visningspaket, magasinet Heroes of Today, handledning, Inspirationsdatabas, affisch, kortfilm med regissören Yann Arthus Bertrand, andra kortfilmer mm. att använda sig av.

- Läs mer!
Handledning


En handledning med förslag på hur man som gruppledare/lärare kan arbeta med filmen HOME, tidningen Heroes of Today och Inspirationsdatabasen.

- Läs mer och prova!
Inspirationsdatabasen


En sajt på Internet där vi samlar artiklar, krönikor, filmer, bloggar, böcker, kampanjer, inspiratörer och mycket mer för att göra det enkelt för lärare och elever att hitta inspirerande material.

- Läs mer och prova!
 

Till vår blogg http://magnusochsophy.wordpress.com/