pixel pixel pixel
 

Ambassadörer:
Göran Carstedt
"Filmen HOME , så vacker, så viktig, så alarmerande och så magisk. En film som borde ses av alla. En film som får oss att förstå varför vi måste vårda vår planet, vårt Hem. Det enda Hem vi har." - Göran Carstedt


Agneta Sjödin
"Jag tycker det är en fantastisk film! Den beskriver så väl hur allt hänger samman. Hur människans resa genom historien ser ut – effekterna av vårt handlande och konsekvenserna av vår livsstil. Och bilderna är enastående!" - Agneta Sjödin

Ane Brun
"Jag hoppas att så många som möjligt får chansen att se Home! Genom overkligt vackra bilder påminner den oss om vilken fantastisk planet vi bor på, och om hur viktigt det är att vi människor genast accepterar att det är vi som måste anpassa oss det ekologiska systemet, och inte motsatsen." - Ane Brun

Emil Jensen
"Det är så skönt när någon säger något. Och ännu skönare när någon menar något. Och allra skönast när någon gör något. För i de här sammanhangen är det ju aldrig tanken som räknas." - Emil Jensen

Luc Besson, Francois-Henri Pinault, Yann Arthus-Bertrand
"The film doesn’t belong to us, it´s yours. Take it. Use it. Show it to as many people possible and react afterwards." - Luc Besson, Francois-Henri Pinault, Yann Arthus-Bertrand
   HEM  |  SE FILMEN  |  ARRANGERA VISNING  |  VISNINGSPAKET/MATERIAL  |  OM HOME  |  WEBBSHOP  |  IN ENGLISH
   HEM  |  SE FILMEN  |  ARRANGERA VISNING  |   mtrl  |  
paket  |  Heroes of Today  |  handledning  |  inspirationsdatabas  |  föreläsningarNÅGOT ATT LANDA I

Vi har märkt när vi visat filmen HOME att besökarna ofta har ett behov av att prata och diskutera efter filmen. En del är omskakade, en del är uppgivna, en del är arga och en del är fyllda med energi och vill göra något konkret på en gång.

För att ta tillvara de reaktioner filmen väcker och för att göra det enklare för arrangörer att ta hand om dessa och hjälpa publiken/åskådarna att ta nästa steg har vi skapat ett visningspaket, med fokus på unga människor men materialet passar egentligen alla åldersgrupper.

Innehåll visningspaket
* DVD-filmen HOME
* Valfritt antal ex magasinet "Heroes of Today"
* Lärarhandledning i samarbete med projektet we_change

Läs mer på www.we-change-larare.se !

--------------------

Filmen HOME

Filmen HOME är pedagogiskt uppdelad i olika block och i den medföljande handledningen finns tips och exempel på hur man kan jobba med filmen. Filmen har svensk text.


Magasinet Heroes of Today

"Heroes of Today" är ett 84-sidigt magasin om nya tidens hjältar, med syfte att inspirera unga att agera för en bättre, roligare och mer hållbar värld.

Vi använder oss inte av domedagsprofetior och skräckscenarion, utan följer en positiv grön tråd genom hela tidningen, med syfte att engagemanget ska smitta av sig. Vi vill ge unga människor en känsla av att det ”bubblar” i både Sverige och världen av människor, kända som okända, som tar klimatfrågan på allvar, men som har vänt det till något positivt och valt att agera.

Vi skriver om samhällsentreprenören Sven Heijbel, artisten Ane Brun, regissören Franny Armstrong, kampanjen Köttfri måndag, grön teknik & lösningar, gerillaodling, nätverket 350.org och mycket mer. Dessutom krönikor av artisten Emil Jensen och författaren Nanny-Maja Anderback. Tidningen innehåller även en guide med tips på vad man själv kan göra för att komma igång.

- Läs den på www.heroesoftoday.se!


Handledning

En handledning med förslag på hur man som gruppledare/lärare kan arbeta med filmen HOME, tidningen Heroes of Today och Inspirationsdatabasen.

- Läs mer och prova!


Inspirationsdatabasen


En sajt på Internet där vi samlar artiklar, krönikor, filmer, bloggar, böcker, kampanjer, inspiratörer och mycket mer för att göra det enkelt för lärare och elever att hitta inspirerande material.

- Läs mer och prova!

KONTAKT

Tycker du att det är komplicerat eller har några frågor, kontakta oss så hjälper vi dig. Vår önskan är att filmen HOME ses av så många som möjligt!

Magnus Åkerlind
magnus@heroesoftoday.se
 

Till vår blogg http://magnusochsophy.wordpress.com/